|
BRAVO! NE APLAUDA EUROPA
|
     "Odesa si odesitii" Nr 18 11. 11. 2000
     
E posibil oare asa ceva? Da - veti raspunde dumneavoastra, gândindu-va la arta, la muzica, la interpretii renumiti în lumea
întreaga, si...nu veti gresi. Europa îi aplauda pe tinerii nostri producatori din Odesa, pe oamenii care au creat opera
unica - înghetata "Bravo". În aceasta vara multi odesiti au reusit deja nu numai sa încerce, ci si sa prinda gustul noilor
sortimente de înghetata, care au aparut în oras, cu etichete viu colorate si denumiri de basm : "Abu", "Diuimovocika",
"Carlson", "Balu", "Barbatuta", "Aladin", "Asoli" si, desigur, "Bravo".
     
Cu toate ca înghetata are aspect exterior diferit
si forma diferita (sandwich, paharel, eschimo, trasa pe bat, gheata de fructe...), amatorii "minunii dulci" au
înteles ca pe ei îi uneste: calitatea excelenta si gustul neobisnuit, cu nuante fine si arome, abia descoperit.
Toata productia aceasta fina, gingasa se prepara la fabrica de înghetata cu nume de alint " Cernomorocika"
(maricica neagra).
     
Fabrica este foarte tânara, a început sa produca înghetata din luna aprilie a acestui an, te
poti mira totusi de succes numai când nu stii câte forte, munca, rabdare, suflet si grija au depus creatorii
fabricii în producerea fiecarei portii. Pentru ca înghetata sa poata concura cu cele mai bune sortimente din lume,
înca din etapa de pregatire au fost concepute minutios toate detaliile viitorului produs, forma lui exterioara,
ambalajul, iar calitatea a devenit criteriul principal de functionare a fabricii. În acest scop a fost comandat
în Italia un utilaj unic, special elaborat pentru "Cernomorocika", care permite pregatirea unui asortiment
mare de înghetata folosind la minim munca manuala, a fost construita o sectie luminoasa, sterila, care
straluceste de curatenie. Apa folosita din fântâna arteziana proprie (de la o adâncime de 140 de metri)
se curata suplimentar cu ajutorul schimbatorilor de ioni. Aerul, împins în camerele frigorifice , trece
prin trei filtre de aer.
     
Pentru controlul calitatii productiei finite si materiei prime, care intra pentru
pregatirea ei, la fabrica exista laborator propriu , utilat cu instalatii moderne. Tehnologii elaboreaza
sortimente si tipuri noi de înghetata. Asortimentul productiei deja lansate poate marturisi despre munca
intensa depusa de acestia: peste patruzeci de denumiri! Pe lânga diversele tipuri de înghetata portionata,
marca comerciala "Bravo" produce înghetata de familie în ambalaj de polistirol: de vanilie, de ciocolata,
de caise, cu bucati de piersica si capsuni, inegalabila înghetata de nuci cu bucati de nuci, înghetata
în caldaruse: cu fructe de padure, cu nuci, neobisnuita înghetata cu visine din dulceata. Torturile
de înghetata pe orice gust pot împodobi cea mai festiva masa.
     
Câte sunt înca în stadiu de elaborare!
Câte gusturi noi, neasteptat de placute ascunde în ambalaje marca "Bravo".
|
|
|
|